Τι είναι η κλινική ρεφλεξολογία;

Η κλινική ρεφλεξολογία είναι μια μη επεμβατική συμπληρωματική θεραπεία, η οποία λειτουργεί παράλληλα με τη συμβατική ιατρική περίθαλψη για να βοηθήσει το σώμα να ισορροπήσει και να ξεκινήσει τη δική του θεραπευτική διαδικασία. Η κλινική ρεφλεξολογία λειτουργεί με την αρχή ότι διαφορετικές περιοχές των ποδιών, των χεριών και των αυτιών, αντιστοιχούν σε όλες τις διαφορετικές περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών οργάνων και των αδένων. Βασίζεται στην ανακούφιση αρκετών ασθενειών και δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αρκετά άτομα είτε από εκ γενετής η κατά τη διάρκεια της ζωής τους (καρκίνος, κατά πλάκα σκλήρυνση, chrome syndrome, εμμηνόπαυση, αυχενικά κτλ). Είναι μια ολιστική θεραπεία, η οποία στοχεύει να φέρει ισορροπία σε ολόκληρο το σώμα και το μυαλό.

Πώς λειτουργεί η κλινική ρεφλεξολογία;

Εφαρμόζοντας με ακρίβεια την πίεση, σε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές και σημεία χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες και τα δάχτυλα, ένας εκπαιδευμένος κλινικός ρεφλεξολόγος μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό περιοχών ανισορροπίας και να δημιουργήσει ένα ειδικό σχέδιο θεραπείας, προσαρμοσμένο στις ατομικές ανάγκες του πελάτη/ασθενεί. Η πίεση που ασκείται με συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να βοηθήσει στη διέγερση των νεύρων και της ροής του αίματος στην αντίστοιχη περιοχή του σώματος και να τονώσει τις διαδικασίες επούλωσης του ίδιου του σώματος, συμβάλλοντας στην ισορροπία στην πληγείσα περιοχή του σώματος.

Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί από την κλινική ρεφλεξολογία;

Η βαθιά χαλάρωση και η βελτιωμένη αίσθηση ευεξίας μπορούν να ωφελήσουν οποιονδήποτε, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για άτομα που πάσχουν από τις πολλές συναισθηματικές, ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει το στρες όπως:

 

  • Επηρεάζει τη διάθεση
  • Διαταραχή ύπνου
  • Πεπτικά προβλήματα όπως IBS ή δυσκοιλιότητα
  • Πονοκέφαλοι και ημικρανίες
  • Μυϊκή ένταση όπως πόνος στην πλάτη, στον ώμο και στον αυχένα
  • Ορμονικές ανισορροπίες π.χ. PMS, ενδομητρίωση, επώδυνες ή βαριές περιόδους
  • Προβλήματα γονιμότητας

Τι να περιμένετε από τη θεραπεία σας

Αρχική θεραπεία

Στην πρώτη συνεδρία θα συμπληρωθεί ένα ιατρικό ιστορικό και θα συζητηθούν οι στόχοι υγείας και ευεξίας που θέλει ο πελάτης/ασθενείς να κάνει ρεφλεξολογία για να τους επιτύχει. Στη συνέχεια θα δοθεί μια πλήρης διερευνητική θεραπεία ρεφλεξολογίας, όπου μπορεί να παρατηρηθούν τυχόν περιοχές ανισορροπίας. Η αρχική συνεδρία μπορεί να διαρκέσει έως και 90 λεπτά.

Από την εύρεση της πρώτης θεραπείας και αξιολόγησης, θα δημιουργηθεί ένα ειδικό σχέδιο θεραπείας για την κάλυψη των μεμονωμένων αναγκών του πελάτη/ασθενεί για παρακολούθηση θεραπείας. Το σχέδιο θεραπείας θα αξιολογείται συνεχώς και θα τροποποιείται για να διασφαλιστεί ότι εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ατόμου. Ανάλογα με το τι έχετε η ρεφλεξολογία, μπορεί να συνιστάται να έρχεστε πιο συχνά στην αρχή, αλλά ο ρεφλεξολόγος σας θα το συζητήσει μαζί σας.

Παρακολούθηση θεραπείας

Η παρακολούθηση συνεδρίων διαρκεί 60 λεπτά. Η συνεδρία περιλαμβάνει μια αρχική συζήτηση για να δει πώς ήταν ο πελάτης από την τελευταία θεραπεία και με βάση αυτό, κάντε οποιαδήποτε τροποποίηση του σχεδίου θεραπείας εάν χρειαστεί. Στη συνέχεια δίνεται μια ειδική θεραπεία για την καλύτερη επίτευξη της θεραπείας βάση των δικών σας αναγκών. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι η διαδικασία συντήρησης είναι ένα από τα βασικότερα στάδια της θεραπείας.

Reflexology Center by Despina Loizou

Δευτέρα -Παρασκευή 9:00πμ-18:00μμ

Καβάλας 18,Στροβολος, Λευκωσία 2044

Τηλ:70070044 κιν: 99258683