Η ανακύκλωση δεν κάνει μόνο καλό στο περιβάλλον! Κάνει πολλά, πολλά περισσότερα.

Αν μπορούσαμε να διαλέξουμε μία συνήθεια που είναι οικολογική και την οποία ακολουθεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, αυτή- χωρίς αμφιβολία- θα ήταν η ανακύκλωση.

Ανακύκλωση κάνει πλέον ο περισσότερος κόσμος κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Γιατί; Διότι πρόκειται για μια συνήθεια και ένα βασικό «εργαλείο», ώστε να έχουμε ένα καθαρό περιβάλλον, έναν πιο βιώσιμο πλανήτη.

Ενθαρρυντικά τα ευρήματα για την ανακύκλωση

Έρευνα της Novoville, που πραγματοποιήθηκε το 2019, έδειξε ότι η πλειοψηφία των πολιτών κάνει ανακύκλωση, συμμετέχει σε περιβαλλοντικές δράσεις και λαμβάνει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας ή νερού.

Οι Έλληνες θεωρούν την ανακύκλωση κομμάτι της καθημερινότητάς τους, με μόνο το 11% να δηλώνει πως δεν εξασκεί καμία από τις πρακτικές που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τo σημείo στo οποίo οι συμμετέχοντες θα ήθελαν να δουν βελτίωση, πάντως, είναι η μεγαλύτερη υποστήριξη και πληροφόρηση από την κυβέρνηση ή την τοπική αυτοδιοίκηση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής για τους περισσότερους, με το 62% να γνωρίζει λίγο ή καθόλου για τις δράσεις ανακύκλωσης που κάνει ο δήμος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Αλήθειες για την ανακύκλωση που αξίζει να γνωρίζεις

Και μπορεί εσύ να γνωρίζεις ότι με την ανακύκλωση συμβάλλεις στη διάσωση του πλανήτη, όμως… υπάρχουν και κάποια άλλα facts, που σίγουρα αγνοείς. Η ανακύκλωση δεν κάνει μόνο αυτό!

  • Η ανακύκλωση είναι γνωστή ως η «έβδομη πηγή ή έβδομος πόρος» και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο σημαντικούς φυσικούς πόρους. Οι πρώτοι έξι φυσικοί πόροι είναι το νερό, ο αέρας, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, ο άνθρακας και τα ορυκτά, με την ανακύκλωση να κατακτά την έβδομη θέση.
  • Κάθε χρόνο τα ανακυκλώσιμα σώζουν πάνω από 700 εκατομμύρια τόνους εκπομπών Co2. Αυτό αναμένεται να αυξηθεί στους 1 δισεκατομμύριο τόνους μέχρι το 2030.
  • Η λειτουργία μονάδων ανακύκλωσης βοηθά στη μείωση της ανεργίας παγκοσμίως. Για την ακρίβεια, οι εργαζόμενοι σε μονάδες ανακύκλωσης ξεπερνούν αυτήν τη στιγμή το 1.6 εκατομμύριο σε όλο τον κόσμο.
  • Είκοσι εκατομμύρια δολάρια επενδύονται κάθε χρόνο από τη βιομηχανία της ανακύκλωσης στη δημιουργία θέσεων εργασίας, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα της ανακύκλωσης και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
  • Ένας από τους βασικούς στόχους της ανακύκλωσης είναι να συμβάλει στη διατήρηση των έξι βασικών φυσικών πόρων, που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Πηγή: queen.gr